Superpolh - Vadba za otroke

Društvo Superpolh je pridobil v letu 2013 status društva v javnem interesu.  S tem je društvo postalo upravičenec do prejemanja dela dohodnine v posameznem letu.

Davčni zavezanec rezident (naslovniki tega pisma) lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje društev v javnem interesu, splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.

Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadar koli prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Najlažja pot, da namenite del dohodnine Društvu Superpolh pa je preko spletne strani OKSa.  Tukaj je povezava: https://www.olympic.si/podarim/14438496

Na podlagi 4. točke 28. člena Zakona o upravnih taksah ZUT (Uradni list RS, št. 106/10 UPB5) so dokumenti in dejanja v zvezi s postopki pred davčnim organom takse prosti.

Kaj morate storiti, da vaših 1% dohodnine namesto državi namenite nam? Izpolnite spodnji obrazec, ter ga najkasneje do 30. 5. 2021 pošljite na naslov:

FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE

p.p. 631

ŠMARTINSKA ULICA 55

1001 LJUBLJANA

Ali pa izpolnite obrazec preko OKSa.

https://www.olympic.si/podarim/dav%C4%8Dna%C5%A1tevilka?fbclid=IwAR1_NE4gUeux2ZyrZR4SfGGsYtMfXjrzwNYCb8mdNFKpv6h7zsmm1E-018k

Društvo Superpolh bi s tako darovanim delom dohodnine lahko deloval bolje, še bolj poudaril kvaliteto dela in nudil svojim članom optimalne pogoje za vse programe, ki jih izvaja, vi pa bi dokazali svojo pripadnost društvu.

Spodaj sta dve priponki, prošnja in zahteva za namenitev dela dohodnine. Slednjo zahtevo izpolnite in oddate na FURS.

Prosimo vas, da nam namenite del dohodnine za delovanje društva, saj  boste le tako zagotovo vedeli, kam je šel vaš denar in zakaj je bil porabljen.

Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije_SUPERPOLH

Prošnja_dohodnina2020

NAVODILA ZA Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije preko portala e davki

Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije_SUPERPOLH (word)

Prošnja_dohodnina2020 (word)

 

Že vnaprej hvala za vašo pomoč!

 

 

Sponzorji
Keramoteka_logo Logo_KAESER Krili_logo nimm2 nimm2