Superpolh - Vadba za otroke

Tenis

Tenis

Kategorija: .

Teniška sezona je pred vrati in mi smo pripravljeni na nove tečaje tenisa. S tečajem tenisa bomo začeli v maju, nadaljevali v juniju in ponovno razpisali tečaje v septembru. Izvajali bomo teniške tečaje za otroke začetnike. Med njimi bomo formirali dve skupini, začetniško in nadaljevalno. Tečaji tenisa bodo potekali na peščenem teniškem igrišču v Zapolju. Izvajali bomo 15 urne tečaje, kjer se bomo naučili osnov tenisa. Program je namenjen tako deklicam kot dečkom.

Nekaj o vsebini tečaja tenisa

Temeljni cilji naših tečajev tenisa za začetnike so naučiti otroka osnov teniških udarcev, jih seznaniti s teniškimi pravili, ki so prilagojena za otroke in jih naučiti splošnih veščin teniške igre. Preko igre bomo osvajali teniško znanje in se zabavali ob igranju tenisa. Program bo vodil izkušeni športni delavec, prof. športne vzgoje in TRENER TENISA D, Tadej de Gleria.

Za učenje bomo uporabljali mehke rdeče žoge, manjše loparje, manjše igrišče. Vse skupaj bo prilagojeno otrokom, ki si bodo s prilagojenim načinom dela olajšali učenje tenisa. Naš cilj ni, da bi že zgodaj usmerjali otroke v določen šport. Naš cilj je otroke naučiti osnovnih veščin teniške igre, ki jih bodo kasneje nadgrajevali kot rekreativni ali pa celo tudi vrhunski teniški igralci oziroma igralke.

tenisac

Termini

Začetek tečaja: torek, 29. 5. 2018

  1. skupina : torek ob 17:00 in četrtek ob 18:00

V primeru odpadlih terminov zaradi slabega vremena imamo rezervni termin v soboto od 10:00 do 12:00.

Skupine bodo razdeljene po znanju in starosti,  tako da bodo čim bolj homogene.

Oprema

Vsak otrok potrebuje svoj lopar, športno obutev s primernim podplatom za peščena igrišča (gladek podplat), primerna oblačila in bidon z vodo. V primeru sonca, naj ima otrok tudi kapo s šiltom. Za vso ostalo opremo, vključno z žogicami, poskrbimo mi.

*nekaj loparjev imamo tudi mi, tako da si jih lahko v začetku tudi brezplačno izposodite

Velikost loparjev

Za začetnika je pomembna predvsem velikost loparja, tako da lahko pri nakupu veliko privarčujete. Otrok ne potrebuje dragega loparja, potrebuje pa pravo velikost loparja. Spodaj nekaj informacij o velikosti loprjev:

  • 17″ lopar, namenjen otrokom do 100 cm telesne višine
  • 19″ lopar, namenjen otrokom 100 – 105 cm telesne višine
  • 21″ lopar, namenjen otrokom 106 – 120 cm telesne višine
  • 23″ lopar, namenjen otrokom 121 – 135 cm telesne višine
  • 25″ lopar, namenjen otrokom 136 – 143 cm telesne višine
  • 26″ lopar, namenjen otrokom 144 – 151 cm telesne višine

Cena

15 urni tečaj tenisa: 115€

Cena vključuje: najem igrišča, strokovni kader (trener tenisa), potrošni materjal (žogice), pripomočki za vadbo, organizacija tečaja, Superpolh majica, nagrada na koncu tečaja,…

*15% popust na drugega otroka iste družine

Vsak tečajnik mora biti član Društva Superpolh in mora imeti plačano članarino za tekoče leto. Več o članarini v zavihku predstavitev.

Kategorija: .
Sponzorji
Keramoteka_logo Logo_KAESER Krili_logo nimm2 nimm2