Superpolh - Vadba za otroke

Nordijska hoja

Nordijska hoja

Kategorija: .

Hoja je oblika rekreacije, ki jo prakticira največ ljudi. Primerna je tako za majhne otroke, mladino, nosečnice, odrasle ljudi, starostnike ali ljudi, ki se zaradi zdravstvenih ali drugih težav ne morejo ukvarjati z zahtevnejšimi športi. Hojo s palicami uvrščamo med tipične aerobne aktivnosti. S tem sredstvom vadbe vplivamo predvsem na razvoj aerobnih metaboličnih procesov v organizmu, ki so podlaga za razvijanje nizkointenzivnostne vzdržljivosti, lahko tudi dolgotrajne.

Nordijska hoja in tek se od navadne hoje in teka razlikujeta po večji porabi energije in aktiviranju večjega števila mišic. Zaradi uporabe palic se ojača zgornji del telesa, torej roke in trup. Intenzivnost vadbe povečamo s podaljšanjem koraka, kar pripomore tudi k ojačitvi spodnjega dela telesa. Pri pravilni uporabi se poveča pretok krvi po telesu. Takšna vadba tudi dolgoročno vpliva na dobro počutje, saj dokazano zmanjšuje bolečine v vratu. Zato jo priporočajo predvsem ljudem, ki med službo večino časa preživijo v sedečem položaju. Zaradi uporabe palic je zmanjšana obremenitev na sklepe, zato je priporočljiva za ljudi, ki imajo težave s koleni, gležnji in kolki. Primerna je tudi za ljudi, ki imajo težave s hrbtenico ali slabo držo, saj je telo med izvajanjem vadbe ves čas vzravnano.

Vabimo vas torej, da se nam pridružite na 5 – urnih tečajih nordijske hoje za odrasle.  Tečaji bodo potekali v okolici hriba Sekirica v mesecu aprilu, morda tudi maju. Zborno mesto tečajev je na parkirišču na Sekirici (pod nogometnim igriščem). Za namen tečaja planiramo tri termine po 100 minut. V tem času boste spoznali nekaj osnovnih korakov, nato pa vse skupaj tudi vadili med hojo. Tečaje bo vodil prof. športne vzgoje Florijan Ambrožič, učitelj nordijske hoje in nekdanji član demonstratorske vrste nordijske hoje.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca ali na tel. 040 453 993. Za prvi termin do 31. 3. 2017 in za drugi termin do 5. 4. 2017 (v kolikor zamudite s prijavo vas prosimo, da najprej preverite zasedenost tečaja).

Termin 1: Torek in četrtek (uvodna ura v torek, 4. 4. 2017 ob 17:30) – 6. 4.; 10. 4. 

Termin 2: Ponedeljek in sreda (uvodna ura v ponedeljek, 10. 4. 2017 ob 17:30) – 12. 4.; 19. 4. 

Po končanih tečajih bomo za vas organizirali tudi vadbo nordijske hoje. Vadba bo potekala vsak torek (v primeru slabega vremena pa se prestavi na četrtek) od 18:00 do 19:30 od 25. 4. 2017 do 27. 6. 2017 – z nadaljevanjem v septembru.

OPREMA

Za udeležbo na tečaju potrebujete primerno obutev, palice za nordijsko hojo (ne pohodne palice) in tekočino. Nekaj parov palic bo na voljo za izposojo, možen pa bo tudi ugoden nakup palic znamke ONE WAY, katere boste lahko testirali na uvodni uri posameznega tečaja.

CENE

5-urni tečaj nordijske hoje: 40€

Vadba nordijske hoje: 25 € (5 obiskov)

Kategorija: .
Sponzorji
Keramoteka_logo Logo_KAESER Krili_logo nimm2 nimm2