Superpolh - Vadba za otroke

Kronometer KAESER

Kronometer KAESER

Kategorija: .

OBVESTILO

Organizacijski odbor je sprejel odločitev, da se Kolesarski kronometer Kaeser Superpolh v letu 2023 ne bo izvajal. Razlog za to so birokratske ovire ter predvsem dela na cesti in to na delu trase, ki je že tako ali tako nevaren odsek. Varnosti tekmovalcev ne želimo ogrožati. Eno zaradi peska na cesti in drugo zato, ker ne bi mogli odpirati in zapirati ročnega semaforja, saj je del, ki je semaforiziran, predolg. To je bil tudi uraden odgovor CP.

Hvala za razumevanje. Se vidimo v letu 2024.

Ekipa SUPERPOLH

Kolesarska sekcija Društva Superpolh organizira 3. Kolesarski kronometer Superpolh. Le-tega smo poimenovali po glavnem pokrovitelju prireditve, KAESER KOMPRESORJI.
Kronometer bo potekal na relaciji Kalce-Hrušica-Podkraj-Col-Črni Vrh-Godovič-Hotedršica-Kalce. Štart in cilj torej na Kalcah pri Logatcu. Gre za kronometer v dolžini 46,5 km in cca. 790 višinskih metrov (podatki iz app Strava). Prireditev bo potekala v soboto, 20. 5. 2023. Štart prvega tekmovalca/ke bo ob 10:00. Za letošnjo izvedbo kronometra smo najeli ekipo Timing POLJANE, ki bo preko čipov na kolesu skrbela za merjenje časov.

KAESER KOMPRESORJI je hčerinsko podjetje družinskega podjetja Kaeser Kompressoren, ki je svetovno uveljavljen proizvajalec kompresorjev in puhal. V Sloveniji družba Kaeser kompresorji svojim poslovnim partnerjem ponuja servis, svetovanje, prodajo in najem opreme za komprimiran zrak. Več o podjetju pa na spodnjih povezavah.

Povezave do njihovih socialnih kanalov:

Povezava do proge:

https://goo.gl/maps/wUgbcFXrHwNRF6v5A

*Glede na delo na cesti, si organizator dovoljuje, da spremeni potek trase oz. zamenja smer trase, saj na spustu na relaciji Podkraj – Col potekajo dela na cesti.

Opis Proge: 

 1. Skok na Hrušico – dolžina 9, 5 km; skupni vzpon 424 m; skupni spust 43 m (verjetno najtežji del trase)
 2. Spust do Cola – dolžina 10,1 km; skupni vzpon 75 m; skupni spust 330 m (pazi na bočni veter)
 3. Navzgor do Mrzlega loga – dolžina 6,2 km; skupni vzpon 276 m; skupni spust 20 m (prijeten vzpon)
 4. Spust do Godoviča (krožišče) – dolžina 10 km; skupni vzpon 33 m; skupni spust 302 m (previdno na serpentinah, še posebej ob mokri podlagi, cesta je sicer na novo asvaltirana)
 5. Razgibano do cilja – dolžina 11,3 km; skupni vzpon 23 m; skupni spust 123 m (upaj na ugoden veter 🙂 )

Kronometer Kaeser Superpolh – GPX trase

Kontrolne točke:

 • Col – pri gostilni na ostrem desnem ovinku
 • Godovič – krožišče

Prijavite se preko obrazca na tej spletni strani. Štartne številke boste lahko prevzeli na dan prireditve na Kalcah (na štartu), kjer bo tudi info točka. Pred štartom se mora vsak zglasiti na info točki, podpisati izjavo, da se tekmovanja udeležuje na lastno odgovornost in prevzeti številko in ČIP.  Tekmovanje bo izvedeno v različnih kategorijah:

 • ZELENA, rojeni do 1987, do 36 let (M)
 • RUMENA, rojeni od 1986 do 1980, od 37 do 43 let (M)
 • RDEČA, rojeni od 1979 do 1974, od 44 do 49 let (M)
 • MODRA, rojeni 1973 in starejši, 50 let in starejši (M)
 • ROZA – enotna ženska kategorija

Tekmovanje bo potekalo na odprti cesti, kjer smo kolesarji udeleženci v prometu in se zavezujemo, da bomo upoštevali cestno prometne predpise. Na tekmovanje se prijaviš na lastno odgovornost, le-to pa potrdiš z izpolnjenim obrazcem na tej strani. Slike s prireditve bodo javno objavljene in so last organizatorja.

Prijavnina znaša 20€ (hrana in pijača v Navigatorju, vrečka praktičnih nagrad naših sponzorjev in Superpolha, medalja,…). Prijavnino plačaš preko predračuna (izjemoma na štartu). Prijavnina na štartu znaša 30€.

* V okenček, kjer sistem od vas zahteva ime otroka, vpiši ponovno svoje ime. Večina naših programov je namreč namenjena otrokom, kjer potrebujemo ime staršev in otroka.

Za hidracijo in energijo na kolesu bo poskrbela trgovina 4ENDURANCE (www.4endurance.si).

 

Posebna opozorila in pogoji

Zaščitna čelada je obvezna – vozi se po cestno-prometnih predpisih.

Štartne številke morajo biti pritrjene spredaj na kolesu. Štarta se v razmaku 1 minute. Čas se meri s čipi (profesionalne merilne naprave – Timing Poljane).

Udeleženec kronometra je vsak, ki se vnaprej prijavi organizatorju, plača štartnino in priloži izpolnjeno prijavnico (le ob prijavi na štartu).

Dve uri po štartu zadnjega tekmovalca je tekmovanje zaključeno. Razglasitev tekmovanja bo cca 3 ure po štartu zadnjega tekmovalca (približno ob 13:00 v Navigator PUBu).

Udeleženci kronometra, mlajši od 16 let, morajo obvezno imeti spremstvo staršev oziroma organizirane skupine.

Vsi udeleženci kronometra vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno  škodo na materialih in ljudeh.

Kolesarji z električnimi kolesi tekmujejo izven konkurence.

Prosimo, spoštujte naravo in ne odmetavajte ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto!

 

Veselimo se ponovnega kolesarskega dogodka v Logatcu. Veseli bomo vaših prijav in prijav vaših kolesarskih prijateljev. 

Ekipa SUPERPOLH

Kategorija: .
Sponzorji
Keramoteka_logo Logo_KAESER Krili_logo nimm2 nimm2