Superpolh - Vadba za otroke

Kronometer KAESER

Kronometer KAESER

Kategorija: .

Po eno letnem premoru se kolesarska sekcija Društva Superpolh ponovno vrača k organizaciji kolesarskega kronometra Kaeser Superpolh. Le-tega smo poimenovali po glavnem pokrovitelju prireditve, KAESER KOMPRESORJI.

Tokrat bo trasa nekoliko drugačna, saj bo v celoti potekala v občini Logatec. Štart kronometra bo na koncu Gorenjske ceste v “Gornjem” Logatcu. Najprej nas čaka cca 3,5 km razgibanega terena, nato pa je na vrsti najtežji del trase, vzpon na Žibrše (cca 3,3 km in 200m v. r.). Sledi tehničen spust in še cca 2,2 km do cilja. Trasa je dolga 12, 5 km in ima 266m vzpona.

Prireditev bo potekala v soboto, 18. 5. 2024. Štart prvega tekmovalca/ke bo ob 10:00. Za letošnjo izvedbo kronometra smo najeli ekipo Timing POLJANE, ki bo skrbela za merjenje časov.

KAESER KOMPRESORJI je hčerinsko podjetje družinskega podjetja Kaeser Kompressoren, ki je svetovno uveljavljen proizvajalec kompresorjev in puhal. V Sloveniji družba Kaeser kompresorji svojim poslovnim partnerjem ponuja servis, svetovanje, prodajo in najem opreme za komprimiran zrak. Več o podjetju pa na spodnjih povezavah.

Povezave do njihovih socialnih kanalov:

Povezava do proge:

https://connect.garmin.com/modern/course/214665544

 

Opis Proge: 

  1. Razgiban uvod – dolžina cca 3, 5 km; Razgiban del trase, ravno prav za ogrevanje pred vzponom
  2. Vzpon na Žibrše – dolžina cca 3,3 km, vzpona 200m (najtežji del trase)
  3. Spust iz Žibrš – dolžina cca 3,3 km, spust 200 m; Zelo tehničen in na nekaterih odsekih tudi nevaren spust (previdno)
  4. Razgibano do cilja – dolžina 2,2 km;

Kronometer Kaeser Superpolh 2024 – GPX trase

Kontrolne točke:

  • Žibrše – Piknik plac z razgledom

Prijavite se preko obrazca na tej spletni strani. Štartne številke boste lahko prevzeli na dan prireditve (na štartu), kjer bo tudi info točka. Pred štartom se mora vsak zglasiti na info točki, podpisati izjavo, da se tekmovanja udeležuje na lastno odgovornost in prevzeti številko in ČIP.  Tekmovanje bo izvedeno v različnih kategorijah:

  • ZELENA, rojeni do 1988, do 36 let (M)
  • RUMENA, rojeni od 1987 do 1975, od 37 do 49 let (M)
  • MODRA, rojeni 1974 in starejši, 50 let in starejši (M)
  • ROZA – enotna ženska kategorija

Tekmovanje bo potekalo na odprti cesti, kjer smo kolesarji udeleženci v prometu in se zavezujemo, da bomo upoštevali cestno prometne predpise. Na tekmovanje se prijaviš na lastno odgovornost, le-to pa potrdiš z izpolnjenim obrazcem na tej strani. Slike s prireditve bodo javno objavljene in so last organizatorja.

Prijavnina znaša 20€ (hrana in pijača v Navigatorju, vrečka praktičnih nagrad naših sponzorjev in Superpolha, medalja,…). Prijavnino plačaš preko predračuna (izjemoma na štartu). Prijavnina na štartu znaša 30€.

* V okenček, kjer sistem od vas zahteva ime otroka, vpiši ponovno svoje ime. Večina naših programov je namreč namenjena otrokom, kjer potrebujemo ime staršev in otroka.

Za hidracijo in energijo na kolesu bo poskrbela trgovina 4ENDURANCE (www.4endurance.si).

 

Posebna opozorila in pogoji

Zaščitna čelada je obvezna – vozi se po cestno-prometnih predpisih.

Štartne številke morajo biti pritrjene spredaj na kolesu. Štarta se v razmaku 1 minute. Čas se meri  s profesionalnimi merilnimi napravami – Timing Poljane).

Udeleženec kronometra je vsak, ki se vnaprej prijavi organizatorju, plača štartnino in priloži izpolnjeno prijavnico (le ob prijavi na štartu).

Eno uro po štartu zadnjega tekmovalca je tekmovanje zaključeno. Razglasitev tekmovanja bo cca 12:30 v Navigator PUBu.

Udeleženci kronometra, mlajši od 16 let, morajo obvezno imeti spremstvo staršev oziroma organizirane skupine.

Vsi udeleženci kronometra vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno  škodo na materialih in ljudeh.

Kolesarji z električnimi kolesi tekmujejo izven konkurence.

Prosimo, spoštujte naravo in ne odmetavajte ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto!

 

Veselimo se ponovnega kolesarskega dogodka v Logatcu. Veseli bomo vaših prijav in prijav vaših kolesarskih prijateljev. 

Ekipa SUPERPOLH

Kategorija: .
Sponzorji
Keramoteka_logo Logo_KAESER Krili_logo nimm2 nimm2